Certificeringer

Certificering af juletræer

Certificering af juletræer og pyntegrønt er en forholdsvis ny ting i branchen, men flere af vores producenter tilbyder allerede træer, der er blevet certificeret; dette gælder både for fældede og pottedyrkede træer.

GlobalG.A.P.

GlobalG.A.P. står for ”Good Agricultural Practice” (dansk: God landbrugspraksis) og er blevet standarden for certificering i juletræsproduktion. Det er ikke en mærkning der angiver økologi; men den garanterer god landbrugspraksis med fokus på miljøet og arbejdsforhold.

Ved at købe GlobalG.A.P.-certificerede produkter garanteres du at producenten lever op til specifikke krav og at disse løbende kontrolleres.

FSC-certificering

FSC står for Forest Stewardship Council og er en international mærkningsordning for skovprodukter. FSC er en non-profit-organisation der hverken producerer eller sælger varer.

I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en garanti for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er sikret uddannelse, sikkerhedsudstyr og ordentlig løn.

MPS-certificering

MPS (Milieu Project Sierteelt) er en organisation der startede i Holland i 1995 og er siden vokset til en dynamisk certificeringsvirksomhed, som er aktiv i mere end 50 lande.

Ligesom GlobalG.A.P.,  fokuserer MPS på at fremme social ansvarlighed og bæredygtig produktion primært indenfor gartneri-branchen.  

PEFC-certificering

PEFC er verdens førende skovcertificeringssystem med over 200 mio ha certificeret skov på verdensplan. Det er en non-profit, international paraplyorganisation, hvis formål det er at markedsføre bæredygtigt skovbrug gennem uvildige, nationale tredjeparts certificeringsenheder.

PEFC arbejder gennem hele produktleddet i skovbruget både hvad angår tømmer og ikke-tømmer produkter fra skoven. Der fokuseres på bæredygtig produktion med respekt for økologiske, sociale og etiske standarder.